Spațiul ca umoare

Nita Mocanu & Marius Stoica. Spațiul ca umoare. 2017. Instalație web, fotografii digitale, text

Spațiul ca umoare este componenta digitală și interactivă a lucrării eponime expuse în vara anului 2017 la ODD Space din București, parte a proiectului „În privat”.

Spațiul ca umoare este o lucrarea interactivă online, un poem ce se generează prin selectarea unor link-uri legate de cuvinte cheie din text. Poemul are două aspecte unul textual poetic altul vizual poetic. Spațiul umoral este de fapt tot ce se află între elementele materiale ale unui context, este acea rețea invizibilă de forțe, presiuni, influențe care există subtil în proximitate. Ca ființe umane simțim această prezență dar o înțelegem prin abordări ocolitoare, prin zgomot și neliniște, prin dezordine și irațional. Un posibil instrument pentru a distinge aceste rețele în care suntem prinși iremediabil este poezia. Fiecare element cuprins în rețea este transformat de aceasta, ansamblul de obiecte este transformat la rândul său, împreună cu rețeaua / ansamblul în care este conținut. Lucrarea urmărește această transformare sensibilă și se joacă cu intuiția celei care o accesează.

Lucrarea poate fii accesată AICI

Spațiul ca umoare conține de asemenea acest eseu despre „privatul interstițial” și acest set de fotografii.

Spațiul ca umoare este integrat în cadrul site-ului etho.tk web și folosește JS script-uri adiționale: Ramus și  bLazy. Folosim de asmenea și goblinrefuge.com.

Un proiect de Nita Mocanu și Marius Stoica